top of page

Preguntes freqüents

Modalitat 100% online: les hores de dedicació a l'estudi i realització de les activitats es planifiquen de forma autònoma. El curs consta els materials didàctics virtuals per cada tema amb el contingut teòric, vídeos i imatges dels signes. Tots els continguts del curs es complementen amb vídeos signats per persones natives de la llengua de signes. Seguiment personalitat. El curs s'evalúa de forma contínua

Curs reconegut com a Formació Permanent del personal docent del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i com a Formació d'interès en serveis socials concedit pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de de Catalunya.

 

1. Encara no tinc "USUARI XTEC". Em puc apuntar al curs?
 

Les formacions que ofereix AUELS són obertes a totes les persones que treballen dins de diferents àmbits.

 

Però pel que fa, en concret a l'àmbit docent, aquelles persones que finalitzin la formació amb una valoració d' APTE:

 

 • estiguin apuntades o no a la Borsa de Treball de Personal Docent del Departament d'Educació, 

 • hagin estat nomenades i començat a treballar o no pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, 

 • siguin o no personal docent del Departament d'Educació. 

 • disposin o no de l' USUARI XTEC, 

 

Rebran un certificat en format PDF via e-mail per a poder incorporar en el seu currículum i expedient personal i professional, en el qual hi constaran totes les dades de la formació que demana el Departament d'Educació en els seus certificats d'acreditació i reconeixement.
 

 

 

2. Aquesta formació és oficial?


No és correcte parlar de "curs oficial" per referir-nos a formacions que disposen de reconeixement. Normalment les persones utilitzen aquest terme per referir-se al fet de que cursar-lo els servirà professionalment.

Els diferents cursos que ofereix AUELS estan reconeguts pel:

 • Departament d'Educació com a formació permanent del personal docent.

 • Departament de Drets Socials com a formació d'interés en serveis socials amb el seu segell de qualitat.

 

Això significa que qualsevol persona interessada en la formació, tant si és personal docent del Departament d'Educació a de la Generalitat de Catalunya com si no ho són, s'hi pot inscriure.


En acabar la formació, havent obtingut una qualificació d' APTE, cada una de les persones rebrà un certificat en format PDF via e-mail:
 

 • El personal docent rebrà el certificat elaborat segons les normes que indica el Departament d'Educació per a poder-lo incorporar en el seu expedient professional i amb el segell de qualitat del Departament de Drets Socials. (Doble reconeixement). 

 • El personal no docent, és a dir, persones que treballen en altres àmbits, obtindran el certificat amb el segell de qualitat del Departament de Drets Socials, per a ser incorporat en el seu currículum personal i professional.

 • El docent titulat universitaria i no treballa algu centre educatiu, igualment també incorpora bases de dades en el seu expedient de formació per part Departament d'Educació.

 • Els estudiants de qualsevol grau o master universitaria dins la facultat d'educacio, també es valida reconeixement i es incorpora bases de dades en el seu expedient de formació per part Departament d'Educació.

3. Estic a la borsa de personal docent del Departament però encara no m'han nomenat per treballar. Em puc inscriure en el curs?


No hi ha cap inconvenient per tal que t'inscriguis en la formació. 

A més, un cop acabat el curs, havent obtingut una valoració d' APTE, rebràs un certificat amb els dos reconeixements (Departament d'Educació + Departament de Drets Socials) per a poder incorporar al teu expedient personal i professional.
 

4. Aquesta formació és/està "homologada"?

 

El concepte d' "Homologació" sovint s'utilitza malament.

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ens diu que:

"Homologar els títols i els estudis fets a l'estranger amb els títols equivalents espanyols (no universitaris) vol dir reconèixer la seva validesa oficial a Espanya. 

L'homologació suposa el reconeixement del grau acadèmic corresponent, habilita per continuar estudis d'un altre nivell educatiu espanyol, i implica el reconeixement dels efectes professionals inherents al títol espanyol de referència.

Quan la persona interessada vol continuar els estudis en un centre educatiu espanyol pot sol·licitar la convalidació dels estudis estrangers realitzats en el seu país.

Per sol·licitar una homologació o convalidació d'estudis estrangers no universitaris cal residir a Catalunya."

 

5. Quins són els requisits per a poder inscriure'm i realitzar la formació?
 

En principi, no hi ha cap requisit previ per a poder realitzar les diferents formacions que ofereix AUELS.

Totes les persones interessades, sigui quin sigui el seu àmbit professional i nivell d'estudis reglats, s'hi poden inscriure lliurement.

 

En el cas que alguna de les formacions estigués organitzada per nivells, s'informarà dels requisits prèviament en el moment d'informar a les persones interessades en inscriure's.

 

 

6. Com puc fer el pagament de la formació?

El pagament es pot fer de dues maneres:

 

 • Mitjançant TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA al número de compte d'AUELS.

 • O bé, fent un pagament de targeta virtual (TPV). Cal demanar email a auels.formacio@gmail.com i enviara un enllaç.

En qualsevol dels casos, és molt important que en l'apartat del "concepte": el nom i cognoms + Nom del curs/grup (veure en la següent llista) + (mes d'inici del curs):

 • Introducció LSC 30h. (un mes i mig)

 • A1/ ordinari (tot l'any)

 • A1/ semintensiu (quatrimestral)

 • A1/ intensiu (estiu)

 • A2/ ordinari (tot l'any)

 • A2/ semintensiu (quatrimestral)

 • A2/ intensiu (estiu)

 • B1/ ordinari (tot l'any)

 • B1/ semintensiu (quatrimestral)

 • B1/ intensiu (estiu)

 • B2/ ordinari (tot l'any)

 • B2/ semintensiu (quatrimestral)

 • B2/ intensiu (estiu)

 • C1/ordinari (tot l'any)

 • Taller de conversa de LSC

 • Psicosociologia CS (intenstiu estiu)

 • COP metodologia (intensiu estiu)

 

7. Com demostro que ja he fet el pagament de la matrícula?

 

Un cop hagis fet la transferència o ingrés per al pagament de la teva matrícula, cal que ens enviïs còpia del justificant bancari a auels.formacio@gmail.com 

 

Pots enviar el document en format PDF, JPEG, PNG o simplement una fotografia feta des del teu mòbil.

 

Assegura't de que en el document que ens envies hi apareix el teu nom i cognoms, el curs en el qual t'inscrius i pel qual fas el pagament, i en quin mes comença la formació que t'interessa.

Si passades 72 hores del teu pagament, encara no t'hem confirmat la recepció de l'import, envia'ns un mail per avisar-nos.

8. Quan queda reservada la meva plaça i consta oficialment que estic inscrita?
 

En el moment que rebis la nostra confirmació de la recepció del pagament, automàticament quedaràs inscrit/inscrita en la formació.

 

T'enviarem un missatge per a comunicar-t'ho.

 

9. "Vull reservar la meva plaça i ja pagaré més endavant"

No podem adquirir el compromís de reserva de places en les diferents formacions si no hi ha el pagament previ de la matrícula.

Cada un dels cursos disposa d'un nombre limitat de persones participants ja que l'atenció del tutor és personalitzada.

Les persones inscrites són matriculades per rigorós ordre de pagament de les seves matrícules, per tal de fer-ho de manera neutral i objectiva.

10. Com funciona el curs?


Cada una de les formacions que ofereix AUELS té un funcionament diferent, en funció dels objectius ha aconseguir.

Trobaràs tot explicat a les diferents pestanyes de la pàgina web de cada un dels cursos. De tota manera, hi ha alguns aspectes comuns a tots ells. 

 • Totes elles estan suportades sobre la Plataforma Moodle.

 • Cada una de les diferents formacions estan dividides en mòduls. Cada mòdul equivaldria a un tema diferent.

 • Els mòduls tenen uns terminis de presentació de treballs i activitats determinats, que cal respectar rigorosament. Dins d'aquests terminis, et pots organitzar segons les teves possibilitats i necessitats en tot moment.

 • No hi ha horaris de connexió a la plataforma fixats. Està oberta durant 24 hores al dia, dins del termini de la formació.

 • Els alumnes disposen de contacte directe amb el tutor en tot moment per resoldre dubtes tant de funcionament del curs com del contingut presentat.

 • Moltes de les activitats demanades es presenten en un fòrum grupal on totes les persones participants fan les seves aportacions, de manera que tots junts realitzem un aprenentatge constructiu i col·laboratiu.  

 • Si alguna activitat no està prou bé, oferim la possibilitat de repetir-la per millorar-ne la qualificació.

 

11. És la primera vegada que faig un curs telemàtic i no sé com funciona la plataforma Moodle.

 

No et preocupis si aquest és el teu cas. 

 

Al principi de cada formació, trovaràs diferents arxius on s'explica el funcionament i normatives a seguir per a la correcta realització de la formació. A més, disposes de contacte directe amb el tutor en tot moment per anar preguntant els dubtes.

 

 

12. Online, Telemàtic, A distància, ...?

 

Són moltes les paraules utilitzades per referir-nos a cursos que es realitzen des de casa, sense necessitat de traslladar-nos a un centre formatiu de forma presencial.

 

Online i Telemàtic significa que tota la formació es duu a terme per Internet. En canvi, un curs pot ser a distància i no ser telemàtic o online, funcionant amb enviament de treballs per correu ordinari o portant-los presencialment a la seu formativa, per exemple.

 

Els cursos AUELS són tots telemàtics; 100% gestionats online sobre la Plataforma Moodle, sense horaris fixes ni desplaçaments.

 

13. Aquestes formacions em permeten poder fer classes de Llengua de Signes Catalana a alumnes sords? Podré fer d'intèrpret (ILS) o Mediadora Comunicativa?

 

No. Els estudis que permeten exercir aquestes professions són uns altres:

 • Professor de Llengua de Signes Catalana: per poder exercir-hi professionalment cal que la teva llengua natural sigui la Llengua de Signes. És a dir, cal ser persona sorda signant 

 • Intèrpret de Llengua de Signes (ILS): cal realitzar estudis universitaris a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (únic lloc on es fan).

 • Mediador Comunicatiu: cal estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior.

14. Quina la diferencia entre el curs introducció de 30 h. i nivell A1 de 120h?

Tal i com diu el nom del curs, el de 30 hores és una introducció bàsica, on les persones inscrites poden veure com funciona la llengua de signes i iniciar-se en el coneixement de la cultura i comunitat sorda. 

 

El curs de 120 hores ja forma part dels diferents nivells necessaris per al domini de la llengua de signes, de la mateixa manera que es fa amb la resta d'idiomes (anglès, francès, ...) a les escoles oficials d'idiomes i centres reconeguts com la Universitat. 

 

De tota manera has de tener en compte que la Llengua de Signes és com qualsevol altre idioma i hi ha nivells fins a C2. 

 

No cal prèviament a 30h, sinó directe a A1 si vol. Depèn el seu ritme i temps de feina per estudiar el curs.

15. Quina la diferencia entre el curs ordinaria, semintensiu i intensiu?

La modalitat de semintensiu, intensiu i ordinari, son mateixos objetius, continguts, programa, durada del curs, ... la unica diferencia es les dates de inici i final del curs. Depèn el seu temps de feina i ritme.

16. Sobre els materials de nostres cursos, poden descarrega?

El material dels cursos està protegit per drets d’autoria.


Si desitges desar-te part o tot el material teòric del curs que estàs fent, has de guardar-te les pàgines mentre el curs estigui obert.

El curs es tanca 15 dies despres de la data final.


Un cop finalitzat el curs ja no hi tindràs accés. El servei d’enviar el material a posteriori no està inclòs en el preu.

En cas de voler accedir al curs un cop finalitzada l’edició, té un cost complementari de 10 €  i podràs accedir al curs durant 10 dies fora del calendari de les edicions; caldrà fer l’ingrés i enviar un missatge amb les vostres dades i el curs que es vol accedir a auels.formacio@gmail.com.

Per desar les pàgines a l’ordinador podem clicar simultàniament la tecla Control+S. 

Per imprimir cliquem Control+P

Per els vídeos de Youtube: Apunta el quadre de el vídeo Youtube (reproduir i després pausa), prem el botó dreta ratolí i surt un menú "Copia el URL de el vídeo" i enganxa el teu document en word per elaborar una llista d'enllaços.

En cas de voler-ho desar en format pdf ho imprimim, però a l’hora de triar impressora, optem per imprimir en document.

17. Què he de fer per cobrar el juliol?

Per cobrar el juliol has de tenir un nomenament el juliol. Als professors/es i mestres sense nomenament al juliol i a l’agost se’ls formalitza un nomenament al juliol si es troben en la situació següent:

 • han treballat com a substituts durant els mesos d’abril, maig i juny (almenys durant 1 dia), i

 • han prestat serveis com a substituts durant el curs (almenys durant 6 mesos i fins al 30 de juny de cada any) en centres docents públics o en serveis educatius del Departament d’Educació.

El nomenament comporta l’obligació de participar durant el mes de juliol en les activitats del Pla de formació del Departament d’Educació o en altres activitats reconegudes. Tots els nostres cursos estan dins d’aquest grup.

En cas de realitzar un curs nostre, cobraràs el juliol, i tindràs fins al 31 de desembre per a presentar el certificat. En cas de no realitzar cap activitat del Pla de formació o altres activitats reconegudes, et restaran el que has cobrat el juliol en el primer nomenament.

Més informació: Nomenaments del mes de juliol (Gencat.cat) clica enllaç

18. Com es calculen les hores  i temps dedicació que dura un curs online?

Les hores d’un curs online de llengua de signes són orientatives. Tots els cursos de nivells A1 a C2 té duració 120h i cada curs té 10 mòduls i hi ha les dates d'entrega de les activitats. Els horaris son lliures.

 • Ordinari: cada mòdul dura fins 3 setmanes (d'octubre al maig dins el calendari escolar)

 • Semintensiu: cada mòdul dura fins una setmana i mitja aproximadament (setembre-gener i febrer-juny)

 • Intesiu: cada mòdul dura fins 6 dies (juny-juliol)

Depèn cada el seu temps i ritme de feina i dedicació estudis.

19. La persona formadora anirà corregint al ritme que jo faci els treballs?

No, nosaltres seguim en calendari proposat, si una persona fa el curs molt ràpid, és probable que les correccions no siguin com voldria. En teoria, cada persona formadora corregeix totes les tasques un cop acabat el plaç per entregar-les.

20. Si acabo abans tindré el certificat abans?

No. Cada curs va en una acta d'assistència, i a cada acta hi va tot l’alumnat. Les actes i informe de valoració les elaborem després d’uns dies finalitzat el curs.

21. Els cursos de llengua de signes, poden acollir i activar el perfil professional de diversitat i educació especial?

Des de la unitat que valida el perfil de diversitat que les activitats formatives en l'aprenentatge de llengua de signes no estan contemplades dins dels continguts que es requereixen per activar aquest perfil, ja que es considera l'aprenentatge d'una llengua.

 

En canvi, si altres nostres cursos de formació no llengua de signes: Psicosociologia de la comunitat sorda i Metodologia de la intervenció estratègies per a l'atenció de les persones sordes

22. Aquestos cursos, també son els punts de mèrites per les oposicions?

Annex 3 i 4 RESOLUCIÓ EDU/1/2019, de 2 de gener, de convocatòria de concurs oposició per a l’ingrés i accés a la funció pública docent i per a l’adquisició de noves especialitats. (clica enllaç)

 

Encara que teniu tota la informació a la convocatòria, de cara a resoldre alguns dubtes plantejats sobre la valoració dels mèrits pels tribunals d’oposicions, cal fer els següents aclariments:

 • En la fase de concurs es poden obtenir 10 punts com a màxim.

 • Únicament es valoren els mèrits perfeccionats fins a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.

 • Un mateix mèrit no pot ser valorat per més d’un apartat o subapartat.

 • Per fer l’al·legació dels mèrits segons els annexos 3 i 4 de la convocatòria, s’han de lliurar al tribunal els documents justificatius corresponents, juntament amb el full d’autobarem disponible.

 • Les compulses a l’hora d’aportar documentació acreditativa la pot realitzar el mateix tribunal, però la persona opositora ha de portar l’original i la còpia del document.

Altres mèrits (màxim 2,0000 punts):  Formació permanent.

Per cada curs de formació permanent i perfeccionament superat, relacionat amb l’especialitat a què s’opta o amb l’organització escolar, les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l’educació, la didàctica, la psicopedagogia o la sociologia de l’educació, convocat per administracions educatives o per universitats, o activitats incloses al pla de formació permanent organitzades per entitats col·laboradores del Departament d’Educació o activitats reconegudes pel Departament d’Educació o altres administracions educatives:

No inferior a 3 crèdits (30 hores): 0,1000 punts.

Documents justificatius: certificació acreditativa expedida per l’organisme o centre corresponent, amb especificació de les hores de durada o crèdits (no s’accepta cap certificació que no les indiqui). Per a les activitats incloses al pla de formació o reconegudes, l’entitat col·laboradora corresponent ha de fer constar explícitament que l’activitat en qüestió està inclosa al pla esmentat o que està reconeguda, i indicar la resolució de reconeixement.

No inferior a 10 crèdits (100 hores): 0,2500 punts.

Poden ser valorats en aquest subapartat 3.1.2 els màsters no oficials, títols propis, els cursos de postgrau i els cursos que serveixin per a obtenir una especialitat. També poden ser valorats els màsters oficials que no s’hagin valorat a l’apartat 2.2.1.

Documents justificatius: certificació acreditativa expedida per l’organisme o centre corresponent, amb especificació de les hores de durada o crèdits (no s’accepta cap certificació que no les indiqui). Per a les activitats incloses al pla de formació o reconegudes, l’entitat col·laboradora corresponent ha de fer constar explícitament que l’activitat en qüestió està inclosa al pla esmentat o que està reconeguda, i indicar la resolució de reconeixement.

Consideracions generals referents als subapartats de la formació permanent:

No s’han de presentar els certificats d’activitats de formació que ja constin en la base de dades de la Subdirecció General d’Innovació, Formació i Orientació. Només cal lliurar amb la sol·licitud de valoració de documents la relació d’activitats realitzades que l’aspirant pot obtenir a través de la pàgina web de consulta de certificats: xtec.cat / verifica_certificat

S’inclouen dins dels cursos de formació i perfeccionament totes les activitats de formació que es trobin dins dels plans de formació permanent, ja siguin de la modalitat de formació en centre (assessorament, curs i taller de centre) o de la modalitat individual (curs, seminari, seminari de coordinació, taller, grup de treball, intercanvi d’experiències, jornada, conferència, trobada pedagògica i taula rodona).

Els cursos organitzats per les entitats reconegudes pel Departament d’Educació o per d’altres Administracions educatives poden ser valorats sempre que l’entitat faci constar explícitament que l’activitat està reconeguda indicant la resolució de reconeixement.

Als efetes d’aquest subapartat 3.1 es poden acumular els cursos no inferiors a 1,5 crèdits (15 hores) i inferiors a 3 crèdits (30 hores) que compleixin els requisits que s’especifiquen en aquest apartat. Aquesta acumulació es pot fer entre aquests cursos o amb d’altres dels subapartats 3.1.1 o 3.1.2.

D’acord amb el que s’estableix a l’article 3 de l’Ordre ENS/248/2012, de 20 d’agost, el nombre d’hores computables per setmana a les activitats no presencials i semipresencials no podrà ser superior a 10.

 

23. Com obtenir el certificat de formacio?

 

Per més informació: https://www.auelsignes.org/reconeixements

Per les persones inscrites demanen una de les dos opcions de reconeixement per part:

 

 • Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya: només per les persones professionals dins l'ambit educatiu/formació i amb titulació universitaria

 • Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya: per a les persones que treballen o participa diferents ambits sociolaboral, sociosanitaria, socials, etc. .

Un cos finalització del curs, si ja superat la qualificació mitjana global (igual o superior de 50% i totes les activitats presentades per cada mòdul. El resultat sera APTE.

El docent enviara l'acta d'asisstencia a la coordinació dels cursos (AUELS), redactara la memòria i valoració del curs. Nosaltres gestionarem els tramits i i entrega  la documentació als departaments de la Generalitat de Catalunya. Com a màxim un mes rebra el teu certificat:

 

Requisites del certificat de formacio:

 

Les dades que han de constar obligatòriament són les següents:

 • Nom, cognoms i DNI de la persona participant

 • Curs acadèmic

 • Títol de l'activitat

 • Modalitat (curs, seminari, grup de treball...)

 • Durada (nombre d'hores)

 • Data inici, data fi de l'activitat

 • Participació (assistent,)

 • Lloc de realització

 • Data de Resolució. Només per a activitats d'institucions que demanen reconeixement  

Aquestos certificats son d'aprofitament

24. M'hi he inscrit a través del portal xtec, no posava preu. És gratuït? perquè abans em posava .....€ i mitjançant un enllaç de la vostra pàgina he accedit acreditant-me com a docent i usuaria xtec i només posa que està pendent d'adjudicació. És correcte o sortirà adjudicada?

hi ha una diferència entre gratuït i pagament, segons l'entitat organitzadora dins l'XTEC:

 

 • Els centres educatius públics i mateix Departament d'Educació que ofereixen cursos de formació son gratuïts 

 • Els entitats privades sense finalitat de lucre vinculades al món de l'educació: col·legis professionals, sindicats, fundacions, associacions, i altres entitats tenen vincle o conveni amb el Departament d'Educació (dins l'XTEC) per reconeixement com a formació permanent pel professorat, que son de pagament  (codis de reconeixement REC....)

llegir el segon paràgraf, que menciona "cost econòmic" i apareix el nom de nostre entitat "Associació d'Usuaris i Estudiants de Llengua de Signes (AUELS)" : http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formacio-altres-institucions/activitats-reconegudes/ 

 

també menciona el cost matricula, hi ha informació detallada i completa, veure aquest enllaç un exemple

 

Consulta al teu XTEC, en principi posa l'estat "pendent adjudicació", després modificaran "reserva, pendent de pagament" fins la recepció de pagament i modificaran final l'estat a "Adjudicada". 

25. Puc demanar alta usuari/a de l'XTEC a través AUELS?

Nosaltres no fem  res i ni responsables de gestions d'alta usuari de l'XTEC, es la competencia per part del Departament d'Educació i centres educatius publics on treballen els docents i personal: https://xtec.gencat.cat/ca/at_usuari/gestio/altausuari/. Nosaltres fem unicament els gestions per: adjudicacions, solicitudes de reconeixements, enviament d'acta i certificats

06JvWa-4_400x400.jpg
moodle.jpg
bottom of page